Microsoft ve Yahoo! birleşebilir...

Microsoft ve Yahoo! birleşebilir...

Microsoft ve Yahoo! evlenecek mi?


Söylentilere göre yakın zamanda bir Microsoft - Yahoo! birleşmesi görebiliriz. Taraflar sessiz.

Microsoft ve Yahoo! evlenecek mi?

Daha önce bir çok kez üzerinde konuşulan bir konunun tekrar gündeme gelmesi pek rastlantısal değil. Artık ortak bir düşman var. Google.

Özellikle DoubleClick'i satın almasından sonra Online pazarın büyük bir bölümünü ele geçiren Google'ı durdurmanın ortak yollarını arayan Yahoo ve Microsoft, böyle bir evliliğe hazır mı?

Analistlere göre böyle bir birleşmenin avantajları ve dezavantajları var. Piyasa artık cidden radikal bir değişim arayışı içerisinde. Yahoo, online arama içerisinde artık Google'ın bir rakibi olarak görülmüyor. Öte yandan Microsoft ise bir teknoloji şirketi, Windows ve Office gibi yazılım geliştiren bir şirket. Yahoo ise aksine tamamen internet şirketi.

Bazılarına göre sözleşmeler çoktan masaya yatırıldı ve üzerlerinde görüşülüyor. Microsoft "Söylentilere yorum yapmıyoruz" diyor. Yahoo! ise tamamen sessiz.

CHIP Online Yorumu:
Microsoft'un Yahoo!'yla daha önce ortak çalıştıkları alanlar olsa da, 40 milyar dolarlık Yahoo!'yla birleşmesi biraz zor görünüyor. Google'ın bu alandaki gücü arttıkça kafalardaki sorular ise, "Ya birleşirlerse ne olur?" sorusundan "Birleşmezlerse ne olur?" sorusuna kayıyor.

Selçuk İslamoğlu
CHIP Online

Bu yazıyı beğendiyseniz RSS akışına abone olarak yeni yazılarımızı e-posta aracılığıyla takip edebilirsiniz. Bu link ile abone olabilirsiniz.

0 yorum var.: