Opera Püf Noktaları

Opera Püf Noktaları

Opera Püf Noktaları
Hızıyla ünlü tarayıcı Opera'yı daha verimli kullanmanızı sağlayacak ipuçlarını derledik. Opera'yla aranızdaki sevgi bağını kuvvetlendirmek istiyoruz!

Opera'nın Firefox'a göre bir eksikliği eklentilerinin daha basit olmasıdır. Opera'nın bileşen denilen eklentileri pek kullanışlı değildir ve çoğu kullanıcıyı tatmin etmez. Opera'ya bir şey eklemek o kadar zor ki piyasada Opera uyumlu araç çubuğu bulmak neredeyse imkânsız. Bu kısıtlı değiştirilebilirliğe rağmen Opera, daha iyi bir internet deneyimi yaşatmak için azımsanmayacak sayıda seçenek sunuyor. İşte onlardan derlediğimiz püf noktaları.

Aktarımlar Görünmesin

Aktarımlar sekmesinin her dosya indirmede ön plana gelmesi çoğu kullanıcıyı rahatsız eder. Bunu engellemek için resimde görülen seçeneği seçmeniz yeterli. Hatta aktarımları hiç görmek istemeyen kullanıcılar onun altındaki "İndirme başladığında aktarımları asla gösterme" seçeneğini işaretleyebilir.
Image
Aktarımlar sekmesini ayarlayın


Sayfaları Tek Tıklamayla Aktarın

Bilenler bilir, Opera bütün siteleri sevmez, bazılarını düzgün göstermemekte diretir. Böyle siteleri Internet Explorer ya da Firefox ile tekrar ziyaret etmek gerekir. İşte böyle bir durumda, tek tıklamayla o an gezdiğiniz sayfayı Internet Explorer ya da Firefox ile görüntüleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki düğmeleri Opera'nın araç çubuğunda istediğiniz yere sürükleyip bırakmak. Çıkan uyarıya "Evet" cevabını vermelisiniz.

Gerekli düğmeler


Düğmeleri araç çubuğundan kaldırmak içinse sağ tıklayıp "Araç çubuğundan kaldır"a tıklamanız yeterli.

Bir Seviye Yukarı Gidin

Gezilen adresten bir dizin yukarı hızlıca gitmek için Ctrl + Backspace tuşlarını kullanabilirsiniz. Örneğin http://shiftdelete.net/forum adresindeyken bu kısayolu kullanarak http://shiftdelete.net'e gidebilirsiniz.

Sekme Kilitleme

Bazen çok fazla sekme açınca kapanmasını istemediklerinizi yanlışlıkla kapatabilirsiniz. Bunu önlemek için Opera sekme kilitleme özelliği sunuyor. Bir sekmeyi kilitlemek için sağ tıklayıp "Sekmeyi kilitle"ye tıklayın. Ayrıca bir sekmeye farenizin orta tuşuyla tıklayarak kolayca kapatabilirsiniz, tabi kilitli değilse. Orta tuşu, tıkladığınız bağlantıları arkaplanda yeni bir sekmede açmak için de kullanabilirsiniz.

Pencereler Öne Gelmesin

Bazı siteler sürekli kendini ön planda tutarak diğer sekmelerde dolaşmanızı zorlaştırabilir. Bunu engellemek için Araçlar > Tercihler > Gelişmiş > İçerik > JavaScript Seçenekleri penceresinden "Pencerelerin açılmasına izin ver" ayarını iptal etmelisiniz.

Sekmeleri Klonlayın

O an açık olan sekmeden bir tane daha açmak için sekmeye sağ tıklayıp "Çoğalt"ı seçin. Bu işlem sadece o anki sayfayı değil "Geri" düğmesiyle ulaşılabilen önceki gezilen siteler listesini de birlikte kopyalayacaktır. Kapattığınız bir sekmeyi Opera'nın "Kapatılmış Sayfalar" düğmesiyle açabildiğinizi biliyorsunuzdur. Son kapatılan sekmeyi açmak için kısayol tuşu ise Ctrl + Z.

Image
Bahsettiğimiz özellik

BitTorrent'i İptal Edin

Etrafta onlarca BitTorrent yazılımı varken, Opera'nınki biraz yetersiz kalıyor. Siz de Opera ile torrent dosyası indirilirken otomatik olarak Opera ile indirilmeye başlamasından şikayetçiyseniz BitTorrent özelliğini kapatarak rahat edebilirsiniz. Bunu yapmak için buraya tıklayıp açılan pencerede "Enable" seçeneğinin karşısındaki işareti kaldırmalısınız. Daha sonra "Kaydet"e tıklamayı unutmayın.

Opera'nın imkânları bunlarla sınırlı değil. Yakın bir gelecekte bu yazının devamını sitemizde görebilirsiniz. Son olarak Opera'yla ilgili güzel bir Türkçe kaynak arayanlara Opera Türkiye sitesini önerelim. Yazımızdaki görüntülerde buradan indirebileceğiniz ShadowGuard temasını kullandık.

Feci KAYNAK! :D : shiftdelete.net

Bu yazıyı beğendiyseniz RSS akışına abone olarak yeni yazılarımızı e-posta aracılığıyla takip edebilirsiniz. Bu link ile abone olabilirsiniz.

0 yorum var.: