Toplu Mailler Hakkında Birkaç Öneri

Toplu Mailler Hakkında Birkaç Öneri

Çok tanıdığı olan veya internette çok üyeliği olan kişilerin mail adreslerine sık sık mailler ve toplu mailler gelir, biraz bunlar hakkında konuşayım..
1. si herkesin de bildiği üzere, toplu maillerde veya bireysel maillerde, tanımadığınız kişilerden gelen maillerdeki dosyaları indirip açmayın! Bu tür dosyalarda büyük ihtimalle virüs bulunur... Eğer mail güvendiğiniz bir kaynaktan geliyorsa ve siz bunu acayip bir şekilde açma isteği duyuyorsanız, güvenilir ve güncellenmiş bir virüs tarayıcısıyla tarayın ve öyle açın...
2.si size gelen toplu maillerde bazı saçmalıklar olabilir, bu maili bilmemkaç kişiye atarsan şöyle olacak böyle olcak bir isteğin gerçekleşcek, bir sevdiğin ariycak vs gibi saçmalıklar... Bu tür mailler size gelebilir fakat sizden başkalarına gitmemeli, yani başkalarına yollamayın, insanları gereksiz şeylerle meşgul etmekten başka birşey değil.. Unutmayın ki bir toplu mail size vereceği herhangibir vaadi yerine getiremez =)
3.sü eğer herkese göndermeniz gereken bir mail geldi ve bunu aynen başkalarına yollayacaksınız.. Sadece maili bulduğunuz gibi yollamayın, maili inceleyin, diğer insanların okuması gereken yerler dışındaki şeyleri silin, örneğin mailin daha önce gönderilmiş olduğu adresler olabilir, altta msn tarafından eklenen reklam yazıları olabilir, veya birsürü gereksiz karakter çıkmış olabilir mailde, lütfen bunları özenle temizleyin =)
4.sü ise en gerekli maddelerden biri, eğer toplu bir mail yolluyorsanız, ve bu toplu maili atacağınız kişiler birbirini tanımayan insanlar ise, mail adreslerini "kime" (hotmail de "to" diye geçiyor galiba) kısmına değil de bcc(bcc -> hotmail'de "Gizli" diye geçiyor) kısmına yazın, böylelikle maili yolladığınız kişiler bu mailin kendinden başka kimlere yollandığını göremeyeceklerdir.. Boş bıraktığınız "kime" kısmına da kendi mail adresinizi yazabilirsiniz =) İşin en önemli kısmı budur, çünkü birbirini tanımayan arkadaşlar arasında toplu maillerde gördüğü kızları ekleyen abazan kardeşlerimiz olabilir, ve kız böyle bir kişi tarafından eklendiğinde kızacağı kişi, bu işin sorumlusu, yani toplu maili yollayan kişi olur =)

<--- Hayat şartları değiştikçe bu mail uzayabilir de şimdilik aklıma bu kadar geliyor tabi --->

Bu yazıyı beğendiyseniz RSS akışına abone olarak yeni yazılarımızı e-posta aracılığıyla takip edebilirsiniz. Bu link ile abone olabilirsiniz.

0 yorum var.: